Banner Cover

Nederland wereldwijd: De Beste Must Dos

Het is mogelijk om Nederland in een redelijke tijd te bezoeken en om in korte tijd een aanzienlijk deel van het land te bezichtigen vanwege de compacte omvang van het land. Voor veel mensen is een van de meest gedenkwaardige onderdelen van een reis naar Nederland het verkennen van het platteland. Dit geldt vooral bij een bezoek aan bekende bestemmingen in Nederland wereldwijd, zoals historische dorpen die vol staan met herkenbare bezienswaardigheden, zoals windmolens en tulpen.

Fietsen is een van de beste manieren om het landschap in je op te nemen, en gelukkig is een groot deel van Nederland vlak. Dit betekent dat het landschap gemakkelijk te manoeuvreren is, en dat u in Nederland gemakkelijk van het buitenleven kunt genieten. Hieronder volgt een lijst met de leukste activiteiten in Nederland.

Wandelen door het terrein van de Tuin van Europa

In Keukenhof zijn bloemen in alle kleuren te zien zover het oog reikt. De tulp is de nationale bloem van dit land en verklaart de populariteit van Nederland wereldwijd. Het is ook de naam van ’s werelds grootste openbare tuin, die net buiten Lisse ligt en de Tuin van Europa wordt genoemd.

U vindt er een breed scala aan flora, waaronder narcissen, hyacinten en krokussen, evenals prachtige bloemenshows verspreid over de 70 hectare grond die het terrein van deze tuin vormen.

Keukenhof Zijn
Amsterdamse Waterwegen

Ervaar de schoonheid van de Amsterdamse waterwegen

Als u naar Nederland reist, vindt u in Amsterdam een levendig grachtensysteem, net als in veel andere steden die op water zijn gebouwd, zoals Venetië. De prachtige waterwegen zijn een van de meest geliefde bezienswaardigheden in Amsterdam, en u kunt een boottocht of een watertaxi nemen waarmee u langs verschillende plekken kunt varen om de idyllische paden langs de waterwegen te ontdekken. Zelfs als u niet het water op wilt, kunt u het landschap van de gracht in u opnemen door een ontspannen wandeling langs de oevers te maken.

De Zaanse Schans

Bezoek de Zaanse Schans

Degenen die altijd al de wens koesterden om Nederland in de 17e en 18e eeuw te bezoeken, hebben nu de bron gevonden die ze zochten. Het openluchtmuseum Zaanse Schans ligt ongeveer 15 kilometer ten noorden van Amsterdam. Het is ontworpen in de vorm van een middeleeuws Nederlands gehucht, en bezoekers kunnen een rondleiding door het dorp maken terwijl ze leren hoe de oude ambachtslieden zouden hebben gewerkt.

Een scheepswerf, een kruidenierswinkel, een tinfabriek en een verzameling schilderachtige groene houten huisjes zijn slechts enkele van de attracties die hier te vinden zijn. U kunt hier ook verschillende mooie windmolens ontdekken, maar van de 600 die het landschap vroeger bezaaiden, zijn er nu nog maar vijf overeind en open voor het publiek. Een daarvan is een historische zaagmolen en een andere is een oliemolen. Daarnaast zijn er een aantal vermakelijke live demonstraties, zoals een klompenmakerij die Nederland wereldwijd populair maakt.

Marken

Genieten in de stad Marken

Dankzij de gunstige ligging aan het Ijsselmeer wordt het schilderachtige dorpje Marken in Nederland algemeen erkend als een van de meest pittoreske plaatsjes van het land. Elk jaar ontvangt het stadje een groot aantal toeristen die de schilderachtige bezienswaardigheden komen bekijken, zoals de traditioneel beschilderde houten huisjes en vissersboten, die het waard zijn om op een ansichtkaart te staan.

In de zomermaanden worden hier festivals gehouden, en tijdens deze festivals kleden de inwoners zich in historische kleding zodat bezoekers kunnen zien hoe ze traditionele ambachten zoals klompen en ander schoeisel vervaardigen.

Bezoek Historisch Valkenburg

Als u geïnteresseerd bent in geschiedenis en naar Nederland reist, moet u zeker een bezoek brengen aan Valkenburg, dat in het adembenemende Geuldal ligt. De stad is heel trots op haar kasteel op een heuveltop, dat vermoedelijk in de 12e eeuw is gebouwd en het enige in zijn soort is in Nederland wereldwijd.

Het kasteel staat op de Dwingelrots, ook wel bekend als Kasteelrots, en in de directe omgeving staat een basiliek die dateert uit de 14e eeuw en bekend staat als de Sint Nicolaaskerk. Naast de historische overblijfselen is de stad bekend om zijn grotten en kuuroorden, en om zijn jaarlijkse kerstmarkt, die van november tot en met december plaatsvindt in de fluwelen grotten met de welluidende naam Fluweel.

Valkenburg
Delft

Op weg naar de stad Delft

De charmante stad Delft, gelegen tussen Den Haag en Rotterdam, is een uitstekende bestemming voor een dagje uit als u naar Nederland reist. Het stadhuis en de iconische Nieuwe Kerk zijn twee van de belangrijkste bezienswaardigheden in dit gebied. De Nieuwe Kerk, ook wel bekend als de Nieuwe Kerk, heeft een toren die bezoekers kunnen beklimmen voor een uitzicht over Rotterdam en Den Haag.

Daarnaast herbergt de kapel een bekende koninklijke begraafplaats, waar momenteel de as van Prins Willem van Oranje rust. Daarnaast is er het Techniekmuseum en de Markt, de belangrijkste traditionele markt die op donderdag geopend is. Beide plaatsen zijn toegankelijk voor het publiek.